donderdag 12 november 2015

drie dingen op één dag



Hoi allemaal,
Hoe gaat het met jullie? Sam, Rune, Jamie, Lotte en Karim sturen jullie veel groeten. Hebben jullie een leuke herfstvakantie gehad? En ook 11 november was een vrije dag.
Om 2 redenen ben ik grote fan van die dag. Ten eerste omdat het eigenlijk een dag van vrede is, want 97 jaar geleden stopte de Eerste Wereldoorlog.

En ten tweede omdat er die dag veel mensen de actie 11.11.11 steunen. Dit jaar vraagt 11.11.11 dat de sociale bescherming van mensen in het Zuiden veel zou verbeteren.
Sam en Rune waren hier vandaag en hun juf had een in de les verteld over de actie van 11.11.11 en wat sociale bescherming betekent. Ze vinden het onbegrijpbaar dat iemand ziek kan worden en  dat er geen behandeling voor hen betaald kan worden. Of dat iemand totaal geen inkomen meer heeft nadat de oogst mislukte of zijn werk verliest. Ze vinden dat heel onrechtvaardig. Vooral omdat het toch over 3/4 van de mensen in de wereld gaat. Het voelt als een ‘internationale loterij’ waarbij het lot bepaalt of je pech of geluk hebt in het leven.

Jamie kwam ook nog met een nieuwtje. Op 11 november is het vrouwendag. Er komen heel wat vrouwen in Gent samen om na te denken over geluk. Typisch Jamie toch, dat zij zoiets weet. Ik had er niet op gelet.

Ken jij een dag waarop tegelijkertijd 3 belangrijke dingen gebeuren?
Groetjes,

WIES

Geen opmerkingen:

Een reactie posten