donderdag 17 maart 2016


Dag allemaal,

http://www.wereldwaterdagatschool.be/images/banner-wereldwaterdag-at-school.png
Wist jij dat 22 maart Wereldwaterdag is? Dan organiseren heel wat scholen in Vlaanderen een Walk for Water. Dat is een speciale wandeling. De kinderen op school denken dan aan de dagelijkse tocht die veel mensen maken om aan water te geraken.

  

Lotte en Jamie vertelden me dat ze thuis elke dag in de douche willen gaan. Hun mama’s zeggen dat ze dat beter niet doen omdat ze dan teveel water verbruiken en omdat het ook niet echt nodig is.

Rune kan er ook van meespreken. Zijn papa is altijd een beetje kwaad als Rune tijdens het tanden poetsen de kraan laat openstaan. Dat zou ik ook niet plezant vinden want het is echt waterverspilling. Trouwens, wanneer de vijf vrienden hier aan het schilderen zijn, hou ik ook een oogje in het zeil op het moment dat ze de verfborstels uitspoelen.

Karim vertelde dat hij liever water van de kraan drinkt. Ik heb onlangs gelezen dat dit water minstens even gezond is als water uit flessen Karim gebruikt  Hij neemt altijd een drinkbus mee naar school.

Sam kookt veel thuis en hij gebruikt dan ook regelmatig water: om pasta of aardappelen te koken, om soep te maken, om de afwas te doen, … Sam trok zijn ogen nogal open toen wij het hier op het Dak over waterverspilling hadden. Hij was zich er helemaal niet van bewust hoeveel water hij eigenlijk gebruikt. Hij zei dat hij er vanaf nu goed ging op letten.

Ja, ja. Water is van levensbelang. Elke druppel zoet water is zo kostbaar. Maar ja, dat wist je al zeker?

Lieve groet,

Wies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten